Gå til hovedinnhold

Trondheim skogsmaraton 2022

Etter en periode med sykdom der jeg testet positivt for korona, følte jeg meg klar for å konkurrere igjen. Sett i ettertid tror jeg at jeg burde vært mer tålmodig, men det er vanskelig å si. Uansett ble ikke dette løpet noen hyggelig opplevelse. Etter ca. 5K hadde jeg et fall der jeg skrapet opp kneet og fikk et kutt over øyet. Jeg var nok preget av dette og burde sikkert ha brutt der og da.

Det ligger ikke for meg å bryte løp så jeg fortsatte og fikk vasket av meg det verste blodsølet. Etter ca. 14K falt jeg enda en gang og når jeg rett etterpå falt en tredje gang, ble det nesten komisk. Nå var det bare å roe ned drastisk og gå/småjogge til mål til en tid rett over to timer. Ved målgang så det ut som jeg hadde vært i krigen og jeg følte liten lyst til å melde meg på til neste år.

PS! Etter pleie av sår både kroppslig og mentalt, bestemte jeg meg for å stille til løp neste år også. Ett år senere har jeg fortsatt arr på kneet, men jeg må bare "komme meg på hesten" igjen. I 2023 skal jeg forsøke å løpe kontrollert og ikke tenke på annet enn å få en god opplevelse.

Populære innlegg fra denne bloggen

Påmelding til Boston maraton.

Som en oppfølging av min plan om å løpe de "Seks store", var Stockholm maraton første skritt på vegen. Kravet for å kvalifisere til Boston maraton ble innfridd med god margin og derfor leverte jeg en søknad om startnummer innen søknadsfristen. Ved å være oppmerksom, kunne jeg tidlig få min tid i Stockholm maraton verifisert og akseptert som en godkjent tid for å kvalifisere til Boston. Uansett  måtte jeg vente på endelig godkjenning av startnummer. Min sluttid Stockholm var 25 minutter bedre enn minimumskravet for Boston, men det var allikevel en lettelse å få beskjed om at jeg hadde garantert plass i 128 utgave av Boston maraton 15 april 2024. Flyreise og hotell er allerede bestilt, så da er det bare å legge en plan utover vinteren for kontinuitet og god maratontrening. Jeg jobber med en 24 ukers plan som starter mandag 30. oktober. Jeg tenker å endre litt på min standard trening med å løpe lenger, men roligere. En av utfordringene blir langturer på vinteren. Jeg må jo løpe

Stockholm Maraton

For å kvalifisere meg til ett av de store løpene, måtte jeg finne et godkjent løp. I tillegg måtte det skje før søknadsfristen. Valget falt på Stockholm og målet var å løpe under 3.30, men det skulle vise seg å bli for tungt. Jeg stilte meg opp bak en fartsholder til 3:30 og det føltes greit de første kilometerne, men halvveis begynte jeg å kjenne på varmen og på 25K fikk jeg krampe i venstre legg. Det var da bare å ty til plan B som var å komme inn under kvalifiseringstiden til Boston for aldersgruppe 65 - 69. Jeg kom i mål under 3:40, så da var det bare å registrere søknad til Boston Marathon når denne åpnet. Stockholm Marathon på en slik dag, var en fantastisk opplevelse, men løypa var tyngre enn jeg hadde trodd. Den er ganske kupert og det er noen seige motbakker. Jeg tror krampen jeg kjente på kunne vært unngått dersom jeg hadde fått inn noe salt eller elektrolytter. Dette blir det å teste ut i kommende løp.

Planlegging av ny sesong

Høsten har festet sitt grep og det er på tide å komme i gang med systematisk trening igjen. Neste år blir litt annerledes enn tidligere ettersom jeg planlegger to maratonløp; Boston 15 april og New York 3. november. Boston er "spikret", men New York er enda bare et ønske og en plan. Jeg konsentrerer meg derfor i første rekke om en plan frem mot Boston maraton . Trening mot maratonløp krever høyere mengde enn jeg normalt løper og dette må innarbeides gradvis. Planen går over 24 uker som jeg har delt i 5 perioder med ulikt fokus: periode på 3 uker med oppkjøring og forberedelse til mer mengde. Lav intensitet. periode på 6 uker med gradvis øking av mengde. Intensiteten holdes relativt lav. periode på 6 uker med fokus på å stabilisere mengde, men øke andel med høy intensitet. periode på 6 uker der mengden er stabil, men intensiteten øker gradvis. periode på 3 uker med nedtrapping og bygging av overskudd før løp.