Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra september, 2023

Påmelding til Boston maraton.

Som en oppfølging av min plan om å løpe de "Seks store", var Stockholm maraton første skritt på vegen. Kravet for å kvalifisere til Boston maraton ble innfridd med god margin og derfor leverte jeg en søknad om startnummer innen søknadsfristen. Ved å være oppmerksom, kunne jeg tidlig få min tid i Stockholm maraton verifisert og akseptert som en godkjent tid for å kvalifisere til Boston. Uansett  måtte jeg vente på endelig godkjenning av startnummer. Min sluttid Stockholm var 25 minutter bedre enn minimumskravet for Boston, men det var allikevel en lettelse å få beskjed om at jeg hadde garantert plass i 128 utgave av Boston maraton 15 april 2024. Flyreise og hotell er allerede bestilt, så da er det bare å legge en plan utover vinteren for kontinuitet og god maratontrening. Jeg jobber med en 24 ukers plan som starter mandag 30. oktober. Jeg tenker å endre litt på min standard trening med å løpe lenger, men roligere. En av utfordringene blir langturer på vinteren. Jeg må jo løpe

Oslo halvmaraton 2023

Jeg er så heldig at mine barn også deler min interesse for fysisk aktivitet og løping. Det har blitt en tradisjon at jeg og kona drar til Oslo hvert år for å delta på Oslo maraton sammen med min sønn som bor der. Jeg og sønnen løper halvmaraton og kona løper 10 for Grete. På løpsdagen våknet jeg med sår hals og var usikker på formen, men startet ut i ca. 4:30 fart med plan om å komme inder 1:35 i mål. Jeg måtte tidlig justere ned ambisjonene og kom i mål på 1t 41min. Det var nok en gryende forkjølelse som lå i kroppen.

Trondheim halvmaraton 2023

Etter fjorårets positive opplevelse i Trondheim maraton, var jeg også i år påmeldt. Jeg skulle også i år benytte løpet som en siste forberedelse til Oslo halvmaraton 14 dager senere. I motsetning til i fjor følte jeg ikke i år det samme overskuddet, men fullførte relativt kontrollert. Jeg er ikke sikker, men jeg mistenker at fjorårets koronasykdom satte meg ganske mye tilbake og at jeg fortsatt ikke er helt der jeg var før. Det siste året har føltes tungt og det er først nå jeg merker en forsiktig bedring.